Известие

Collapse
No announcement yet.

смяна на помпа на съединител - боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• смяна на помпа на съединител - боксер

здравейте можели някои да сподели как се сменя помпата на съединитела на 1.6 боксер штото моита протече много

Ето теми:
    http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EF%EE%EC%EF%E0

......
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

има някаква информация ама не е пълна

Comment

Колега, ако напишеш и от къде си, цена няма да имаш!
        Много е възможно точно до теб да има наш колега, който може да ти помогне, ама така и да хвърляме боб пак няма да сме сигурни от къде си!
        Иначе лягаш по гръб на седалката на шофьора, с краката на горе и се пъхаш под таблото. Откачаш вилката на помпата от педала, отвиваш двете гайки на помпата и излизаш от дупката.
        Отваряш предния капак, хващаш помпата и я измъкваш, като махаш първо маркуча за спирачна течност.
        После отвиваш и маркуча на помпата.
        После по обрат ния ред.
        След това охлабваш маркуча от помпата до цилиндъра и обезвъздушаваш първо помпата. Затягаш маркуча и обезвъздушаваш на цилиндъра.
        Операцията е гадна и обикновенно не става от първия път, за това може да си я обезвъздушиш няколко пъти, до като ти дойде съединителя!
        Успех!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Вчера я правих тази операция - смяна на горната помпа.
          Доста пипкава работа е. Не е точно както го описва Мордохай. Помпата на 145 е вътре в купето, болтовете и също, не се вади откъм моторния отсек.
          За да се извади трябва първо да се откачи маркуча за спирачна течност, който идва от казанчето.
          Трябва да се откачи и маркуча, по който се движи нагнетената течност към другата помпа.
          Аз откачих също така долната кора под арматурното табло и разкачих бушонните блокове, за да имам по добър достъп.
          И всичко това - с главата надолу
          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
          sigpic

Comment

Колегата по горе го е дал,но ето ако е цилиндара http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EF%EE%EC%EF%E0 пресен случай от преди две седмици
            Last edited by bocko; d.m.y г., 02:50.
            МЕТАН

Comment

от нови искър съм
              Last edited by venko8585; d.m.y г., 20:40.

Comment

Първоначално публикувано от venko8585 Покажи съобщение
                от нови искар съм
                ми напиши си го в профила, не да питаме всеки път
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

здравейте колеги ,днеска ми издаде багажа помпата напълно та да ви питам как да развия маркуча със нагнетената течност от помпата че нешто не се вижда от никаде

Comment

Аз откачих маркуча не от самата помпа, защото до там наистина не знам дали има начин да се стигне, а от място близо до цилиндровия блок. После просто извадих помпата с дълъг маркуч.
                    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                    sigpic

Comment

значи си я откачил от цилиндарчето а да питам към купето или към двигатела излиза помпата

Comment

Първоначално публикувано от venko8585 Покажи съобщение
                        значи си я откачил от цилиндарчето а да питам към купето или към двигатела излиза помпата
                        Към купето.
                        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

а накрайника на помпата където влиза маркуча от казанчето не пречи ли штото е в коша

Comment

Точно защото е в коша, на неудобно място, колегите съветват да разглобиш някоя от следващите сглобки, на по-удобно (достъпно) място в коша.
                            П.П. Аз съм я правил тая процедура на ТС, не знам колко различно е на боксера. Направих я по по-трудния начин (разглобих веднага след помпата) и си е мъка без канал.

Comment

Маркуча от казанчето влиза в купето, не е в коша.
                              Абе тегава работа си е смяната на тая помпа.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X